De vragen.
- Wat weet ik van mijn rechten en plichten volgens de CAO. Op het gebied van verlof, overwerk vergoedingen in geval van verhuizen studeren en woon en werkverkeer?
- Wat zijn de overlegvormen op mijn afdeling en hoe vaak bezoek ik ze?
- Wat vind ik van de manier waarop functioneringsgesprekken plaatsvinden binnen de organisatie?
- Wat vind ik van de mening van collega´s over bovenstaande onderwerpen?
Mijn Mening.
- Ik ben zelf niet zo goed op de hoogte van de CAO gehandicaptenzorg. Ik heb met het zoeken van een nieuwe baan natuurlijk wel gekeken wat de beloning (loon)en vergoedingen (woon- werkverkeer) zijn, maar ik heb nog meer gekeken welke baan er bij mij past. Als ik iets wil weten over afspraken in de CAO kan ik het zelf opzoeken op intranet en/of internet of eventueel de clustermanager vragen.
- De overlegvormen waaraan ik deel neem op Hoef 6 zijn het teamoverleg en het cliënten overleg. Deze vinden elke vier weken plaats. Ik bezoek ze bijna altijd. Zo ben en blijf ik goed op de hoogte van wat speelt op onze afdeling. Ik vind elke vier weken een teamoverleg wel erg veel, je moet wel oppassen dat het tijdens zo´n overleg niet over kleine details gaat (kleur van bloempotten, kopjes enz) daar is namelijk geen overlegvergadering voor nodig. Voor het clientenoverleg vind ik de frequentie wel goed, veranderende situaties mbt begeleiding, gezondheid van de client krijgen zo de juiste aandacht. Verder heb ik de afgelopen maand een keer deelgenomen aan een MDO overleg. Bij dit overleg waren verder aanwezig, de orthopedagoog, de persoonlijk begeleider en een begeleidster van de dagbesteding. Het overleg duurde een half uur en ging specifiek over het vertoonde gedrag van de cliënt.
- Over wat precies functioneringsgesprekken zijn liepen de meningen tijdens de verschillende gesprekken uiteen. De clustermanager heeft mij een duidelijk beeld geschertst van het verschil tussen het jaargesprek en het functioneringsgesprek. Vanuit de organisatie moet een duidelijker beeld komen van wat het verschil is tussen het jaargesprek en het functioneringsgesprek.
- Ik heb met verschillende collega´s gesproken over de genoemde onderwerpen. Het was meestal een gesprekje van ongeveer 10 minuten. Bij collega´s op de woningen is minder bekend over de CAO gehandicaptenzorg. De clustermanager wist hier meer over te vertellen maar aan hem worden geregeld vragen gesteld over verschillende onderwerpen uit de CAO zoals beloningen en functiewaardering.
Bij mijn vorige werkgever had ik ook jaarlijks een gesprek en dat vond ik voldoende.Je hebt elk jaar vaste agendapunten en je kunt zelf agendapunten inbrengen. Vaker een gesprek is niet nodig.
Soms heb je als leerling ook een jaargesprek. Dit ligt aan de clustermanager. Zij/hij zijn vrij om met een leerling een jaargesprek te plannen. Als leerling heb je wel elk jaar minimaal één gesprek met de opleidingsbegeleider.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten